•  KWALITEITS LIJSTEN    ALLE MATEN MOGELIJK  •  25 JAAR ERVARING

 


Baklijsten voor canvasdoeken


Baklijsten serie Komodo

Baklijsten; wat zijn dat eigenlijk?

Baklijsten zijn lijsten die speciaal geschikt zijn voor het inlijsten van doeken van linnen, katoen of canvas. Ze geven je kunstwerk een mooie professionele specifieke uitstraling.

Een baklijst zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat tussen lijst en doek, waardoor de inlijsting nog mooier tot zijn recht komt en de uitstraling krijgt die het verdient.

De baklijst heeft ook een beschermende functie waardoor je langer plezier hebt van je kunstwerk

Waarom heet het een baklijst?

Baklijsten zijn houten lijsten die als profiel een bak vormen waar je eenvoudig een opgespannen linnen of canvasdoek in kunt plaatsen waardoor het geheel een stuk mooier oogt. Dit komt door het L-vormige profiel.

De doeken zweven als het ware in de baklijst doordat er een halve cm ruimte tussen doek en lijst zit.

Dit geeft een extra dimensie aan het kunstwerk.

 

De kunstwerken worden via de voorkant in de lijst geplaatst, dit kun je heel eenvoudig zelf doen.

Kan ik de baklijsten schilderen?

De blank houten baklijsten zijn onbehandeld en kun je eenvoudig in de kleur schilderen die je wilt.

 

  

De tijd dat canvasdoeken, schilderijen en foto’s zonder lijst aan de muur werden gehangen is wel voorbij. Door te werken met baklijsten voor dergelijke inlijstingen maak je je kunstwerk helemaal af en geef je het kunstwerk een eigen persoonlijke uitstraling passend bij je interieur.

 

 

Edwin Lijsten en Inlijsten.nl  heeft een ruim assortiment baklijsten in diverse formaten. Naast de meer standaard baklijsten met en zonder trap, kun je hier ook terecht voor de meer specifieke baklijsten bv van de serie Komodo en of de serie Floats, die je kunstwerk een heel eigentijdse en persoonlijke uitstraling geven.