Barth wissellijsten. Schitterend aan de muur!

Wissellijsten van uitzonderlijke kwaliteit en uitstraling.

Perfect in verstek.

Wisselen is kinderlijk eenvoudig

Door het unieke ophangsysteem hangt de lijst altijd recht en strak.

 

Houten-  en aluminium wissellijsten

10 verschillende profielen

34 kleuren

31 standaardmaten

Ook op elk gewenste maat leverbaar

Veelvuldig gebruikt door galerieën, binnenhuis architecten en in woonmagazines

 

Wissellijsten zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. De kwaliteit en de uitstraling van deze wissellijsten is zeer uiteenlopend en laat nog al eens te wensen over. Uiteraard is dit ook afhankelijk van waar je naar op zoek bent en welke eisen je stelt aan de wissellijst.

Ben je op zoek naar een wissellijst van uitzonderlijke kwaliteit en een unieke uitstraling, kies dan voor een wissellijst van het merk Barth.

 

De meeste galerieën maken gebruik van Barth wissellijsten om hun kunstwerken te tonen. Sla daarnaast eens een woonmagazine open of kijk eens op pinterest, dan zul je zien dat de meeste wanddecoraties of kunstwerken ook in een Barth lijst zitten.

Wat maakt de Barth wissellijst dan zo uniek? Een wissellijst is toch een wissellijst?

En een auto is toch een auto? Dus niet! Er zit veel verschil in. Ook in wissellijsten. Bij de Barth wissellijsten is overal over nagedacht. Het materiaal, de glassoort, de kleur, de uitstraling van de verschillende profielen, perfect in verstek. En niet te vergeten de ophanging.

 

Dat laatste is bij de Barth wissellijst prachtig opgelost, een draad die op vier punten vastzit achter op de wissellijst. Hierdoor hangt de Barth wissellijst altijd strak en recht aan de muur, doordat deze het gewicht gelijkmatig verdeelt. Gemonteerd op een dikke eucalyptus achterwand met rvs stalen klemmen en veren. Het zogenaamde vierpuntsophangsysteem. Wisselen is kinderlijk eenvoudig en kan vele malen. Vandaar dat kunstenaars en/of galerieën altijd Barth wissellijsten (zouden moeten) gebruiken. Het inlegvel (het witte papier wat achter het glas zit) is 200 grams zuurvrij papier.  Zuurvrij houdt in dat het niet/nauwelijks verkleurd. De Barth wissellijsten worden standaard met 2 mm dik floatglas geleverd, dus niet scherp aan de randen!

 

Dan nog een primeur sinds 01 januari 2019 worden Barth lijsten ook standaard geleverd met CLARITY glas. Ik wilde zeggen het schitterende CLARITY  glas maar het mooie van dit glas is dat het juist niet schittert maar zo helder is als glas 😊 je ziet het bijna niet.

 

 

Barth wissellijsten worden per stuk en met de hand afgewerkt. En perfect sluitend gemaakt. Barth heeft ook 2 houten profielen wissellijsten (810 en 820) die erg geschikt zijn voor het inlijsten van 3-dimensionale objecten. De wissellijsten zijn extra hoog gemaakt en worden geleverd met een verdiepingsprofiel. De aluminium wissellijsten 1125 en 1828 zijn geschikt voor de dikkere kunstwerken. Barth wissellijsten zijn  wissellijsten waarbij het wisselen kinderlijk eenvoudig is en worden  aangeboden voor een betaalbare prijs. Prima in verhouding tot de uitstekende kwaliteit.

Hoeveel soorten Barth Wissellijsten zijn er?

Barth lijsten zijn verkrijgbaar in hout en in aluminium.  Bij de aluminium wissellijsten kun je kiezen uit 4 verschillende profielsoorten en bij de houten wissellijsten zelfs uit 6 verschillende profiel soorten.

De Barth aluminium wissellijsten zijn er in 22 verschillende kleuren, de Barth houten wissellijsten zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Op onze Barth wissellijsten pagina kun je precies zien welke kleurmogelijkheden er zijn van elk profiel. De wissellijsten zijn verkrijgbaar in 31!! verschillende standaard maten. En… mocht de gewenste maat er niet bij zitten dan maken we de lijst precies op maat naar de wens van de klant. Edwin Lijsten en Inlijsten kan je daarbij overigens prima adviseren.

Hoe zijn de Barth wissellijsten eigenlijk ontstaan?

Oprichter van de Barth wissellijst is Barth Ninaber van Eyben. Deze is in 1976 op een zolderkamer in Boxtel begonnen met het maken van wissellijsten. Op dat moment was er weinig aanbod van kwalitatief goede en betaalbare wissellijsten. Hij heeft zich op die markt gericht en met succes. Enkele jaren later (rond 1980) stond er al een modern architectonische fabriek op een industrieterrein in Boxtel. Zie de foto van het witte pand boven dit stukje.

 

Nog even vermelden dat Barth een broer is van Bruno, die we weer kennen als ontwerper van de laatste reeks guldens. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bruno_Ninaber_van_Eyben

 

Grote spelers op de lijsten markt waren destijds Erijko Lijsten, Dutch Frame Company, Barth lijsten en Lever lijsten. Erijko, DFC en Barth werden eerst samengevoegd, later kwam Lever Lijsten erbij.

De grootste lijstenleverancier van de wereld Larson Juhl is dat niet ontgaan en de bedrijven zijn in 2004 allemaal samengevoegd en gaan nu door onder de naam Larson Juhl.

 

Dit bedrijf heeft eigen houtplantages voor de productie van de lijsten en wissellijsten. De lijstmodellen worden ook zelf ontworpen. Hierdoor zijn ze in staat snel in te spelen op trends. Bv de industriële trend van nu. Ze komen zeer regelmatig met nieuwe modellen lijsten en wissellijsten.

Duurzaamheid van de Barth wissellijsten.

Ook Larson juhl ziet de waarde in van duurzaamheid. De natuurproducten die gebruikt worden voor de lijsten en wissellijsten van o.a. Barth en Larson Juhl komen uit eigen houtplantages waar duurzaam bosbeheer streng wordt nageleefd. Denk aan de eucalyptus achterwanden en hout voor de lijsten en wissellijsten.